Divi, het WordPress thema van Elegant Themes, wordt binnenkort nog beter met versie 4.0. De builder beloofde altijd al veel vrijheid in het ontwerpen van websitepagina’s en goede preset thema’s. Met de nieuwe grote update van 17 oktober komen daar een hoop slimmigheden bij.

 

Thema builder

De nieuwe thema builder is waarschijnlijk de grootste toevoeging van Divi 4.0. Deze functie stelt de gebruiker in staat om elke pixel van een pagina aan te passen. Het gaat hierbij dus niet om alleen de content zoals voorheen, maar ook om de header, footer, sidebar, menu, etc.

Niet alleen geldt het aanpassen van het thema voor de custom pagina’s, maar ook voor standaard pagina’s zoals de landingspagina, 404 pagina en het blog archief. Op deze manier voelt een website nooit meer als WordPress.

 

Dynamische Content

Een andere belangrijke toevoeging is dynamische content. Dit maakt het mogelijk om data vanuit elke willekeurige database in de website te plaatsen. Zo wordt de website veel minder een geïsoleerde zandbak en kunnen ook grotere bedrijven Divi gebruiken.

De data van de dynamische pagina’s kunnen ook uit eigen website komen. Zo is het eindelijk mogelijk om WooCommerce productpagina’s  of het blogarchief vorm te geven.

 

Globale Standaarden

Blokken konden altijd al globaal gemaakt worden zodat ze overal op de website hetzelfde zijn. Handig voor bijvoorbeeld knoppen. In versie 4.0 kan deze gemakkelijk vanuit het menu aangepast worden zonder dat deze direct uit de library gehaald hoeft te worden. Aanpassen is op deze manier ook mogelijk.

 

Meer kolom-mogelijkheden

Creative manieren zoeken om elementen te plaatsen is niet meer nodig. In de nieuwe update zijn er meer mogelijkheden als het gaat om kolommen. Meer mogelijkheden zijn altijd beter.

 

WooCommerce Builder

WooCommerce is de nr. 1 WordPress webshop plugin. Er was altijd al een integratie tussen WooCommerce en Divi maar de mogelijkheden waren nog enigsinds beperkt. Zo kon je niet instellen hoe de shop pagina, productpagina, wnkelmand, check-out, etc. er uit zag.

Met de nieuwe builder komt hier verandering in. Het is nu mogelijk elk detail van de WooCommerce pagina’s tot op de pixel aan te passen. Eindelijk!

 

17 oktober

Op 17 oktober zal Elegant Themes haar update uitrollen en kun je gebruik maken van alle nieuwe functies die versie 4.0 te bieden heeft. Heb je nog geen Divi? Profiteer dan nu van 10% korting op zowel het jaarlijkse abonnement als het lifetime abonnement.

Profiteer van 10% korting ›


Robin Tepe

Robin Tepe

Ik ben een interaction designer en ik deel mijn liefde en kennis over design, marketing, techniek en innovatie graag met iedereen op dit blog.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *